2 april 2013

Safari

För ett tag sedan satte sig ett gäng muzungos i en minibuss klockan halv åtta för att bege sig från Kampala till Murchinson Falls för att se lite häftig natur och vilda afrikanska djur. Bilfärden var lång men vägen var fantastiskt bra, och efter en resa på sex, sju timmar var vi äntligen framme vid Murchinson Falls. Vi gick en guidad tur runt fallen, som var riktigt imponerande, och återvände sedan till bilen blöta ända in på skinnet. Vi klarade oss inte undan regnet.

Murchinson Falls

Trots spöregn är det ett måste att ta kort. Faktiskt.

Efter denna blöta vandring kom vi efter ännu en lång biltur fram till stället där vi skulle sova. Restaurang, rinnande vatten och en mjuk säng. Lyx!

Dagen därpå steg vi upp i ottan för att åka iväg i några timmar och se lite djur i nationalparken. När guiden blir exalterad över djuren man ser, då vet man att man borde vara nöjd.

När vi såg åtta hyenor på en och samma gång nästan hoppade guiden av lycka
och föraren tog upp sin mobil för att ta massa kort. Jag satt mest och tänkte på
hur elaka de är i Lejonkungen.


Butcher Man.

En apa och ett av de tusen klassiska savannträd som man hoppar på i
Lejonkungentvspelen.

På eftermiddagen åkte vi en båttur på Nilen (coolt, jag vet) och såg mängder av flodhästar, fåglar, ett gäng elefanter, några krokodiler och än en gång Murchinson Falls, fast från en annan vinkel. Flodhästarna begav sig tydligen ofta av på nattliga promenader upp dit vi bodde, men vi lyckades inte se någon tyvärr.

En stor krokodil.

Våra resekamrater fick oss till att posa "The Swedish Style"

Efter en god natts sömn som även innefattade lite sovmorgon begav vi oss av för att än en gång åka igenom nationalparken på vår väg tillbaka till Kampala. Men på grund av en lastbil fylld med grus som fastnade mellan färjan och fastlandet var vi tvungna att vänta en timma extra på att kunna ta oss över. This is Africa. Jag var inte förvånad.

Många förslag, och många misslyckade förslag. Det som slutligen fungerade var
en fet lastbil som bogserade upp den som fastnat.

Tre elefanter vi såg på vår väg tillbaka.

Två av cirka 30 giraffer som stod på samma ställe.

Ett sista stopp vid ännu ett vattenfall.
Det var fina dagar. Afrika är häftigt.

Foton tagna av Rebecca, så all cred för vackra bilder går oavkortat till henne.

1 kommentar: